Last week I agreed to be on of the food bloggers to test Estonian grain processing company Veski Mati‘s new pasta range that they’re launching now on the Estonian market. Following recipe will be featured on their facebook page, therefore this post will be bilingual (both in English and Estonian).
Anyways. Today I received the package from Veski Mati. I’m home sick with tonsillitis, today is the first day I can handle normal food, so I thought why not make today’s dinner the pasta testing one. I checked what I had in my fridge and this is what I whipped up. |
Möödund nädalal andsin oma nõuseoleku Veski Matile, et olla üks toidublogijatest testimaks nende uusi pastasid, mida nad hetkel turule toovad (mõnedes poodides on juba olemas). Tavapäraselt kirjutan ma postitusi inglise keeles aga seekord siis kahekeelsena, kuna retsept läheb ka nende facebooki lehel jagamisele.
Igatahes. Täna ma sain Veski Mati pakikese kätte. Olen olnud juba mitu päeva kodus haige ja täna on esimene päev, kus saan päris toitu süüa (kurk ei valuta enam) ja mõtlesingi, siis kohe õhtusöögiks selle Veski Mati retsepti välja mõelda ja järele proovida. Vaatasin, mis külmkapis oli ja siin on tulemus. |
|
Beetroot and zucchini pasta (Serves 2 / Prep time approx. 5 min, cooking time approx. 25 min) |
Punapeedi ja suvikõrvitsa pasta (Jätkub 2-le / Ettevalmistus aeg u. 5 min, küpsetusaeg u. 25 min) |
|
What you need: | Vaja läheb: | |
200 g grated raw beetroot small zucchini big handful of grated parmesan or other hard cheese (approx. 90 g) small handful almond shavings small handful parsley couple garlic gloves spaghetti salt pepper olive oil |
200 g riivitud toorest punapeeti väike suvikõrvits suur peotäis kõvajuustu või parmesani (u. 90 g) väike peotäis mandlilaaste väike peotöis peterselli paar küüslauguküünt spagette sool pipar oliiviõli |
|
What to do: Prep the stuff. Chop the garlic and parsley. Grate the cheese. Cut up the zucchini. If you got a whole beetroot peel and grate it. |
Mida teha: Valmista kõik toiduained ette. Tükelda küüslauk ja petersell. Riivi juust. Lõika suvikõrvits tükkideks. Kui kasutad tervet punapeeti, siis koori ja riivi see. |
|
Now you’re ready to cook. Heat some oil in a deep pan. When hot add the garlic and grated beetroot. Fry for 5 minutes. Add the zucchini. Season with salt and pepper. Fry for couple of minutes. Lower the heat to medium and lid the pan.Now start cooking the pasta.
So the beetroot could get enough cooking time put the pasta water on the heat after lidding the pan. When the water is boiling throw in the pasta and cook according to the package. Note! Veski Mati spaghetti gets too soft for my taste in the 9 minutes stated on the package – in the future I’d cook it for 7-8 minutes instead for real al dente feeling. When time is up drain the pasta. Couple of minutes before pasta is done take the lid of the pan and add the almonds, parsley and cheese to the beetroot and zucchini. Mix everything. Now mix in the cooked pasta. You’re done. Plate the dish and garnish with some cheese and parsley. Voilà! |
Nüüd oled valmis küpsetama. Kuumuta natuke õli pannil. Kui kuum lisa küüslauk ja riivitud punapeet. Prae umbes 5 minutit. Lisa suvikõrvits. Maitsesta soola ja pipraga. Prae mõned minutid. Langeta pliidi temperatuur keskmisele kuumusele ja pane pannile kaas peale.
Et punapeet saaks piisavalt haududa alusta pastavee keetsmist alles siis kui eelnev on tehtud ja pannil kaas peal.Keeda pasta nagu pakil kirjas. NB! Veski Mati spagetid läksid 9 minutiga natuke liiga pehmeks minu maitse jaoks. Järgmine kord keedan 7-8 minutit, et saada rohkem al dente tunne. Paar minutit enne pasta valmimist võta pannilt kaas ja sega sisse mandlilaastud, juust ja petersell. Sega kõik kokku. Lisa nõrutatud spagetid ja sega kõik kokku. Ongi valmis. Nüüd vaid aseta roog taldrikule ja kaunista juustu ja peterselliga. Voilà! |
|
Bon appétit! | ||
Thank you Veski Mati for the giftbag!
I was reluctant at first what would come out of the pasta that’s made in Germany, but to my surprise it was totally OK. Ofcourse if you compare it to Rummo then Rummo wins hands down, but in the medium price level Veski Mati pasta is up to par. One thing though – the cooking times on the packages seem to be too long for real al dente feel. I recommend cooking it couple of minutes less than the package says. |
Tänud Veski Matile kingipaki ja võimaluse eest!
Alguses olin ma veidi kahtleval seisukohal, mis saab pastast, mis valmistatud Saksamaal aga minu ülatuseks oli see täitsa maitsev. Muidugi kui võrrelda mõne superpremium Itaalia brändiga nagu Rummo, siis Rummo võidab pika puuga aga omas hinnaklassis on Veski Mati pasta täitsa konkurentsivõimeline. Üks asi siiski jäi silma – minu meelest on pakenditel olev keetmisaeg liiga pikk, et saada pärius al dente tunnet hamba alla. Soovitan keeta paar minutit vähem, kui pakendil kirjas. |
|